Artikel geschreven door Kurt Biesemans, Jeff Valliere, Mike Postaski
Salomon DRX Defy GRVL (€140)
Inleiding:
Jeff V: Met de explosieve groei in populariteit van gravelbiken én de toenemende interesse van de trail- en ultra-running community in onverharde gravelpaden, speelt de DRX DEFY GRVL in op de behoefte van een veelzijdige schoen die soepel kan schakelen tussen weg en trail. Deze schoen is uitgerust met een dynamische Energy Foam-middenzool voor extra demping en responsiviteit, een lichtgewicht en ademend bovenwerk, en een Active Chassis dat sterk doet denken aan het ontwerp van de Genesis. De Contagrip-buitenzool heeft bovendien een uniek lamellenpatroon, geïnspireerd op de grip en tractie van een gravelband, waardoor hij perfect is voor afwisselend terrein.
Voordelen:
Jeff V: Lichtgewicht, levendig en energiek, comfortabel met een goede demping, veelzijdig en ademend. Het bovenwerk biedt stevige ondersteuning met voldoende bewegingsruimte.
Mike P: Lichtgewicht en een minimalistische benadering zonder overbodige toevoegingen.
Kurt B: Absoluut licht (269 g - maat 44EUR/US10) vergeleken met de Salomon Ultra Glide (324 g). Goede energieteruggave op zachte ondergrond, een echte allrounder (geschikt voor zowel weg als offroad). Het ademend bovenwerk en de gunstige drop voor voorvoetlopers zorgen voor extra comfort, terwijl het Active Chassis uitstekende stabiliteit biedt op oneffen terrein. Verrassend snel voor dit type schoen en geschikt voor zowel korte als lange afstanden.
Nadelen:
Jeff V: De hiel zit wat los en heeft het extra vetergaatje nodig om goed vast te zitten. Een vastgemaakte tong zou welkom zijn voor extra stabiliteit.
Mike P: Helemaal mee eens – de hiel is te ruim en zit daardoor los. De hoge drop valt voor mijn smaak te veel op. Iets meer demping in de voorvoet zou fijn zijn.
Kurt B: Ik heb geen problemen met de losse hiel, maar gebruik altijd de extra veterlus. De tong zou iets breder mogen zijn, en voor langere afstanden op de weg zou extra voorvoet demping welkom zijn. Heeft weinig grip op modderige ondergrond.
Meest vergelijkbare schoenen:
Nike Pegasus Trail
Hoka Challenger 7
Craft Xplor Hybrid
Salomon Ultra Glide
Specificaties
Gewicht: 269gr (EUR44)
Zooldikte: 34mm hiel / 26mm voorvoet - 8mm drop
Zoolbreedte: 95mm hiel / 72mm middenvoet / 115mm voorvoet
Eerste indruk: pasvorm en bovenkant
Jeff V: De DRX voelt erg licht aan en heeft het karakter van een wegschoen, gecombineerd met een buitenzool met ondiepe noppen die perfect is voor overgang tussen weg en trail. Ik ben meteen onder de indruk van de pasvorm, het comfort en het algemene gevoel van de schoen, die wat ontspannender zit dan veel andere Salomon-schoenen.
Kurt B: De DRX DEFY GRVL voelde meteen erg comfortabel aan. Geen schuring aan de zijkanten van de voet. Het bovenwerk is flexibel en heeft versterkingen net boven de tussenzool voor extra stabiliteit.
Jeff V: Het bovenwerk is dun, zacht, flexibel en goed ademend, met een minimalistische en onderbroken teenbescherming. Ondanks dit sobere ontwerp voelt mijn teen helemaal niet kwetsbaar aan, zelfs niet op gematigd of licht technisch terrein.
Kurt B: De voorkant van de schoen biedt veel ruimte en is iets langer dan andere modellen. Dit voorkomt het stoten van de tenen tegen de neus, zelfs tijdens steile afdalingen.
Het bovenwerk is, hoewel minimalistisch en flexibel, voorzien van voldoende overlays om een verrassend goede steun voor de voet te bieden, zelfs op gematigd technisch terrein.
De vetersluiting heeft vier lussen/vetergaatjes met een extra veterlus voor een betere houvast in de hiel, mocht dat nodig zijn (wat ik ook heb gebruikt). De veters zitten stevig, zonder dat er druk op de veters ontstaat.
Kurt B: Ik ben fan van de platte veters en de brede veter doorgang die is gebruikt. Dit voorkomt dat de veters gaan draaien wanneer je ze strikt.
Jeff V: De tong is goed gepolsterd, maar heeft geen zijwaartse bevestiging. Dit is op zich geen probleem, maar ik denk dat een ingezette tong een voordeel zou zijn en voor meer stabiliteit zou zorgen. De hielkraag is daarentegen zeer goed gepolsterd en comfortabel.
De hielkap is semi-flexibel, goed gestructureerd en biedt uitstekende bescherming. Echter, zoals eerder vermeld, merk ik wel wat hielheffing en moest ik het extra vetergaatje gebruiken. Dit hielp, maar loste het probleem niet volledig op. Hoewel ik geen schuring of andere noemenswaardige negatieve effecten ervaar, zou ik het geweldig vinden als dit verbeterd kan worden in de volgende versie.
Kurt B: De pasvorm is gelijk aan mijn gebruikelijke maat 44 (EUR). Hoewel ze niet zo smal zijn of een raceachtige pasvorm hebben zoals je wellicht meer van Salomon gewend bent, vallen ze mooi tussen beide in. Ze zitten stevig, maar bieden voldoende ruimte voor zwelling, spreiding van de tenen of gewoon om je niet benauwd te voelen. Hoewel ze niet specifiek zijn ontworpen voor technische trails, vind ik ze verrassend goed presteren op steile, technische afdalingen met minimale voetbeweging.
Mike P: Ik ben het eens met de eerste indruk van Jeff V - de Defy GRVL voelt inderdaad vrij licht aan en heeft meer het gevoel van een wegschoen, vooral in het profiel en de constructie van het bovenwerk. Ik had de kans om het DRX Defy (wegschoen) model uit te proberen en de schoenen zijn qua constructie behoorlijk vergelijkbaar. Ik heb ze echter doorgegeven aan een van onze wegtesters, omdat ik de laatste tijd overladen ben met trail schoenen om te testen.
Tussen de twee schoenen is de pasvorm vrijwel identiek, maar de GRVL-versie voelt iets steviger aan onder de voet, vooral aan de voorkant. Ik weet niet zeker of dit komt door een verschil in het volume van de tussenzool of gewoon door de versterkte “GRVL” buitenzool van dit model.
Mike P: Wat betreft de pasvorm werkt een maat US 9.5 goed voor mij, met een iets strakke fit aan de voorkant. Er is een lichte taper, maar het bovenwerk is over het algemeen ongestructureerd, waardoor het niet benauwd aanvoelt. Jeff en ik dragen soms dezelfde maat en soms heb ik een halve maat kleiner, dus ik denk dat zijn pasvorm in US 10 waarschijnlijk comfortabeler is.
Waar we het wel over eens zijn, is de hielzone. Er is zeker veel volume daar, en er is een groot verschil tussen de strakke pasvorm aan de voorkant en de losse, volumineuze pasvorm rond mijn hiel. Ik heb niet echt behoefte aan een extra veter lus maar ik draag wel dikke sokken met een hogere hiel als dat mogelijk is. Vanwege de hoge hiel voelt de enkelkraag voor mij ook een beetje te hoog aan, vooral bij de bovenste vetergaatjes. Ik merk wat druk op de onderkant van mijn enkelknobbels, maar de materialen zijn niet te stijf om een probleem te veroorzaken. Ik denk dat als je weet dat je grote hielknobbels hebt, deze schoenen een goede optie zijn.
Tussenzool en zool oppervlak
Jeff V: De Energy Foam-tussenzool is gemaakt van een mengsel van EVA en Olefin copolymeer en heeft een zeer licht en responsief aanvoelen. De Energy Foam geeft een uitstekende demping en is zacht en veerkrachtig. Een genot om mee te lopen. Het voelt allemaal behoorlijk energiek aan, en ik durf te zeggen dat het zelfs een uitstekende raceschoen zou zijn, zelfs op minder technische trails. Met een totale dikte van de zool van 34 mm bij de hiel en 26 mm bij de voorvoet, biedt het voldoende demping voor lange dagen en biedt het goede bescherming onder de voet. De schoen is opmerkelijk licht voor deze dikte. Er is geen rock plate, en ik voel daar ook echt de behoefte niet voor.
Kurt B: Ik heb de schoen gebruikt voor een lange (25K) off-road run en hij heeft me tot het einde goed ondersteund. Ik ben het met Jeff eens: hij is zacht en veerkrachtig. Onlangs heb ik de schoen gebruikt voor een snelle 14K trail race op een gevarieerd terrein: gravel, zand, bospaden met boomwortels
De schoenen voelen perfect aan in snellere omstandigheden. Alleen als de stenen wat groter waren, voelde ik ze door de zool heen.
Jeff V: Door de manier waarop het profiel van de buitenzool is aangebracht in relatie tot de diepe, brede groef onder de hiel, merk ik af en toe een schok wanneer ik op rotsachtig terrein loop.
Jeff V: De Active Chassis “vleugels” (zeer herkenbaar van de Genesis) helpen bij het bieden van ondersteuning en zijn vooral nuttig gezien de zachtheid van de tussenzool. Ze helpen om een goede balans voor structuur en controle te behouden, zonder dat het te stijf of te overweldigend aanvoelt.
Mike P: Ik vind de tussenzool niet zo energiek als Jeff V. Zeker dempend en comfortabel, maar ik kreeg gewoon dat “energieke” gevoel er niet van. Voor mijn gevoel voelt hij ook niet zo hoog aan als de 34/26 mm specificatie suggereert. De 8 mm drop voelt echter wel duidelijk aan, iets wat ik meestal niet prefereer in trailschoenen. Het lijkt alsof deze schoen je gewicht meer naar voren van de middenvoet houdt. Ik geef de voorkeur aan een meer gebalanceerd gevoel.
Kurt B: Ik heb het gevoel dat ik ‘snel’ loop met deze schoenen. Misschien komt dat door het lage gewicht van 269 gram (EUR 44) van mijn exemplaar? Voor mij is de 8 mm drop ideaal, aangezien ik een voorvoet loper ben en dus meer druk op de voorvoet wil. Ik vind de Active Chassis fijn. Ik heb het gevoel dat het de enkel ‘stabiel’ houdt op oneffen terrein wanneer ik snel ga.
Mike P: Een verschil dat ik merkte tussen deze schoen en de reguliere DRX Defy versie, is dat deze GRVL-versie meer lateraal in balans is. De wegversie van de DRX Defy lijkt echt naar binnen te kantelen - ik denk dat Sam dat in zijn review van de DRX Defy heeft genoemd. Het lijkt van nature te proneren. Ik had het gevoel dat die schoen (de wegversie) heel ver naar voren instortte richting de grote teen, wat een beetje vreemd was.
Deze GRVL-versie is meer lateraal in balans - het voelt niet aan alsof het naar binnen instort. Maar ik had graag iets meer demping aan de voorkant gehad. Misschien is het gewoon het gevoel van de 8 mm drop wat de voorvoet voor mij relatief dun doet aanvoelen. Een meer standaard trail drop van 6mm zou voor mij beter werken. Maar de 8 mm is misschien veelzijdiger en werkt beter voor hiel strikers.
Buitenzool
Jeff V: De buitenzool doet, zoals eerder genoemd, erg denken aan banden van een gravelbike
De DRX GRVL buitenzool, gemaakt van het Salomon’s Contagrip-materiaal, heeft lage profiel-vinnen van 2,5mm plakkerig rubber, waardoor hij zeer soepel rolt op de weg en verharde ondergrond. De zool biedt verrassend veel grip op onverharde oppervlakken. In feite voel ik me zo zelfverzekerd over de grip dat ik ze op verschillende van mijn off-trail routes heb gebruikt, waar ik met behoorlijk steil terrein en losse ondergrond te maken krijg, en ze presteren eigenlijk veel beter dan ik had kunnen voorspellen.
De DRX GRVL zou niet mijn eerste keuze zijn voor steil en ruw terrein. Maar stel dat je onderweg zulk terrein tegenkomt, dan heb je nog steeds genoeg grip om zonder te veel problemen je trailloop af te werken.
Mike P: Jeff V toont de mooie zij-aan-zij foto hierboven met de buitenzool naast een gravel fietsband. Hebben ze de buitenzool nu echt zo ontworpen dat hij op een fietsband lijkt??? Eerlijk gezegd lijkt de hele “gravel” hype een beetje een gimmick voor mij - proberen op de een of andere manier in te spelen op de toenemende populariteit van gravelbiken. Maar dat betekent niet dat de buitenzool niet werkt. Je hebt duidelijk een solide patch Contagrip-rubber onder je voeten die goed zijn werk doet - net zo goed als elke andere goede trailschoen buitenzool.
Kurt B: Voor het testen van de schoen heb ik me eigenlijk beperkt tot gravel en onverharde paden. De dichte stroken met profiel-vinnen langs de randen bieden goede grip op losse ondergrond. Het lijkt ook alsof de oriëntatie van die lengtestroken een beetje helpt bij de stabiliteit - en je voet gecentreerd houdt zonder veel laterale beweging. Samen met de Active Chassis voelt het bijna als een lichte stabiliteit schoen.
Kurt B: Tijdens een van mijn runs was het terrein wat modderiger. In die omstandigheden bood de zool me niet genoeg grip om me zelfverzekerd te voelen. Ik liep op een vlakke ondergrond, dus het was nog steeds te doen, maar het zou een ander verhaal zijn als het naar beneden zou gaan. Ik zou deze schoen niet aanbevelen voor modderig terrein.
Loopervaring, conclusies en aanbevelingen
Jeff V: De DRX Defy GRVL is een aangename verrassing. Er zijn andere merken die ook modellen in het gamma hebben die de overgang naar trail of gravel mogelijk maken. Velen neigen echter te veel naar gebruik op de weg met slechts een minimale geschiktheid voor gravelpaden.
De Salomon schoen doet echter verrassend goed zijn best om beide aspecten goed te combineren en heeft een bovengemiddelde geschiktheid voor technisch terrein voor een crossover-schoen. Ze voelen heel soepel, snel, energiek en licht aan onder de voet en presteren zeer goed bij een scala aan snelheden en op terrein van weg tot gematigde trails.
De demping en het comfort zijn over het algemeen zeer goed, en ze zijn goed geschikt voor lange dagen op het pad, de weg of een mix daarvan.
Hoewel de schoen geweldig is om in te rennen, zou ik graag een zijdelings vastgemaakte tong zien in de volgende versie, evenals verbeteringen aan de stabiliteit van de hiel. Ik zou de DRX Defy GRVL aanbevelen voor de overgang van weg naar trail, training op de weg of trail tot gematigd technisch, en misschien zelfs voor races ongeacht de afstand.
Score van Jeff V: 9.2/10
Gevoel: 9.5, Pasvorm: 9, Prijs/Kwaliteit: 9.5, Stijl: 9, Grip: 9, Steen bescherming: 9
😊😊😊😊😊
Mike P: Ik was ook een beetje verrast door de Defy GRVL. Ik geef toe dat toen ik ze uit de doos nam, ze een beetje slap aanvoelen. Maar op het aanbevolen gravelterrein deden ze gewoon wat ze moesten doen. Ik houd altijd van een lichte schoen, vooral voor gemakkelijke, niet te lange dagen. Ik heb echter een paar kanttekeningen over de pasvorm, met name de losse hiel en de relatief hoge enkelkraag. Ook is de 8 mm drop voelbaar en is het niet mijn favoriet. Voor veel hardlopers zullen die kleine kanttekeningen echter geen probleem zijn. Als je gewoon wat over onverharde paden en gravel wilt cruisen en geen overgebouwde trailschoen wilt, dan is de DRX Defy GRVL misschien de schoen voor jou.
Score van Mike P: 8.53 / 10
Gevoel: 8.5 - Soepel, gedempt gevoel met een vleugje stabiliteit
Pasvorm: 8 - Comfortabel bovenwerk met een volumineus hiel gedeelte
Prijs/Kwaliteit: 9 - Zou een waardevolle dirt/gravel cruiser kunnen zijn
Stijl: 9 - Mooie kleur van middenzool met het zwarte bovenwerk
Grip: 9.5 - presteert goed op aanbevolen gravelterrein
Steen bescherming: 8 - Blootliggend middenzool in het midden van de zool is niet voorzien voor ruw terrein
😊😊😊
Kurt B: Toen ik de schoen voor het eerst probeerde, dacht ik dat hij te groot was vanwege de langere voorkant. Maar toen ik de inlegzolen vergeleek met mijn andere Salomon modellen, bleek de inlegzool exact dezelfde lengte te hebben. Voor mij is het dus een schoen die op maat valt en heel comfortabel zit. Het vetersysteem zorgt ervoor dat je de voet perfect kunt vastzetten in de schoen. Ik raad echter aan om de extra veter lus te gebruiken voor een betere hielvergrendeling.
Vergeleken met andere Salomon modellen heeft de DRX Defy GRVL een flexibel bovenwerk dat de voet goed omsluit. De extra verstevigingen net boven de tussenzool maken hem bovendien duurzamer. De Active Chassis-technologie biedt goede zijwaartse steun en stabilisatie.
Het is een fijne, lichte schoen die geschikt is voor zowel lange, rustige afstanden als snellere (kortere) trailwedstrijden.
Score Kurt B: 9.2/10
Gevoel: 9.5 - Aangenaam, gedempt en stabiel lopen
Pasvorm: 9.5 - Voelt aan als een pantoffel
Prijs/Kwaliteit: 9.5 - Bijna perfect voor gravel ondergrond
Stijl: 9.6 - Ik vind de donkere bovenkant mooi en makkelijk in onderhoud 🙂
Grip: 9.5 - Perfect voor de ondergrond waarvoor de schoen is ontworpen
Steen bescherming: 8 - Niet ideaal voor ruw terrein door het ontbreken van een ‘rock plate’
😊😊😊😊😊
6 Vergelijkingen
Nike Pegasus Trail 4 (RTR Review)
Jeff V: Ik beschouw de Peg Trail 4 als de meest comfortabele schoen die ik ooit heb gedragen. Hij heeft een iets beter bovenwerk en zeker een betere hiel vergrendeling. De Salomon daarentegen is in mijn maat (US 10) bijna 30 gram lichter, heeft een hogere zoolhoogte en is over het algemeen een responsieve schoen die beter geschikt is voor hogere snelheden. Ondanks het lagere noppenprofiel heeft de Salomon over het algemeen een betere grip.
Mike P (9.5): Ik heb alleen de GTX-versie getest. Ik vind dat de Nike meer ruimte biedt bij de voorvoet, maar verder een vergelijkbaar comfortabel en niet super strak aangesloten pasvorm heeft. Eens - de hiel vergrendeling is bij de Nike veel beter en voelt normaal aan. De drop van de Nike (ik weet niet meer of het 8 of 10 mm is) voelde zelfs nog steiler dan die van de GRVL. Wel vond ik het Nike-schuim leuker en energieker aanvoelen. Dus tussen deze factoren is het voor mij een twijfelgeval.
Hoka Challenger 7 (RTR Review)
Jeff V: Qua gewicht en prijs liggen ze dicht bij elkaar, maar de Salomon heeft een paar millimeter meer demping, voelt zachter aan en is over het algemeen stabieler. De Challenger zit iets strakker en heeft een betere hiel vergrendeling. Hoewel de Challenger iets diepere noppen heeft, vond ik de grip matig, terwijl de Salomon over het geheel genomen juist heel goede tractie biedt.
Craft Xplor Hybrid (RTR Review)
Jeff V: The Craft has a lively midsole and a grippy outsole, 4.5 more mm of stack, but weighs over 1.5 oz more with its upper not as secure. Because of the not so secure upper of the Craft, it is very limited in its use and is mainly suitable for road and smooth dirt roads/paths,and not steep trails or off camber. The Salomon is much more versatile over a wider range of terrain and running speeds.
Jeff V: De Craft heeft een actieve tussenzool en een gripvaste buitenzool, met 4,5mm meer demping, maar weegt meer dan 40 gram extra, en het bovenwerk is minder stevig. Door het minder stevige bovenwerk is de Craft beperkt in zijn gebruik en vooral geschikt voor wegen en gladde onverharde paden, niet voor steile trails of schuine oppervlakken. De Salomon is veel veelzijdiger op een breder scala aan terreinen en bij verschillende loopsnelheden.
Saucony Ride TR 2 (RTR Review)
Mike P (9.5): Dit lijkt de belangrijkste concurrent voor de GRVL te zijn. De Saucony is meer gebouwd voor trails, maar dat gaat gepaard met een flink gewichtsverschil - de TR 2 is in mijn maat ruim 60 gram zwaarder dan de GRVL. De TR 2 heeft compactere en meer beschermende PWRRUN+ foam onder de voet, maar gezien het gewicht, neem ik liever af en toe een steentje en kies ik voor de veel lichtere GRVL. De TR 2 heeft betere hielondersteuning, maar heeft een smallere en strakkere pasvorm bij de tenen. Qua maatvoering is het vergelijkbaar, maar de GRVL valt net iets groter in mijn US 9.5. Het extra gewicht maakt de TR 2 voor mij wat lomp; ik geef zeker de voorkeur aan de Defy GRVL.
Scarpa Golden Gate ATR 2 (RTR Review)
Mike P (9.5): De GG ATR 2 gaat zelfs een stap verder off-road dan de Ride TR 2 en is nog meer geschikt voor trails, hoewel deze wordt gepresenteerd als een road-to-trail schoen. Het komt zelfs dicht in de buurt van het gewicht van de GRVL, met 264 gram in mijn US 9.5. Het bovenwerk van de GG ATR 2 is geweldig – het biedt uitstekende ondersteuning en sluit perfect om de voet. Het materiaal van het bovenwerk van de GRVL voelt daarentegen wat goedkoop aan. De GG ATR 2 heeft ook wat extra ruimte bij de hiel, maar niet zoveel als de GRVL, en de enkelkraag is lager, wat meer comfort biedt. Ik vind de ATR 2 een van de meest veelzijdige schoenen. Misschien zou de GRVL net iets beter presteren als je veel op de weg loopt. Maar voor niet-verharde ondergronden is de veelzijdigheid van de Scarpa ongeëvenaard.
Salomon Ultra Glide (RTR Review)
Kurt B: Ik gebruik de Ultra Glide ook voor het lopen op hetzelfde soort terrein waarvoor de DRX Defy GRVL is ontworpen. De Ultra Glide heeft een zachtere tussenzool met minder responsiviteit en een bredere voorkant. Het is een goede schoen voor langzamer trailrunnen, maar vraagt meer inspanning als je sneller wilt lopen. Deze schoen heeft het Quick Lace-systeem van Salomon, wat het voor mij lastiger maakt om mijn voet goed vast te zetten in de schoen.
De Salomon DRX Defy GRVL is beschikbaar bij Runners’ Lab Belgium
Reacties en vragen zijn welkom hieronder! Laat ons weten hoeveel kilometers, welke tempo’s, welke race afstanden en welke schoenen momenteel je voorkeur genieten.
Testschoenen werden kosteloos ter beschikking gesteld voor beoordelingen voor Mike en Jeff. Kurt's paar was een persoonlijke aankoop. RoadTrail Run heeft affiliate partnerschappen en kan commissies verdienen op producten die via de winkellinks in dit artikel worden aangeschaft. Deze partnerschappen beïnvloeden onze redactionele inhoud niet. De meningen in dit artikel zijn volledig van de auteurs.
Tester Profiles
Jeff Valliere houdt ervan om te lopen en de bergen van Colorado te verkennen, hoe steiler en technischer, hoe beter. Hij heeft alle 14.000-voeters in de staat beklommen, veel 13.000-voeters en andere toppen in Colorado en daarbuiten. Daarnaast heeft hij zijn lokale Green Mountain meer dan 2.100 keer beklommen in de afgelopen 20 jaar. Je kunt hem dagelijks op bergpaden vinden, ongeacht het weer, het seizoen, de omstandigheden of bij daglicht of niet. In zijn vrije tijd houdt hij van skiën (in alle vormen), fietsen en wandelen, vaak met zijn gezin, terwijl hij zijn tweelingdochters kennis laat maken met de natuur. Jeff is geboren en getogen in New Hampshire, maar woont al meer dan 25 jaar in Colorado. Hij is 1,75 m en weegt 65 kg.
Mike Postaski richt zich momenteel op lange bergachtige ultra's - variërend van 50K tot zijn favoriet: 100 mijl. Met een lengte van 1,78 m en een gewicht van 62 kg is hij een midfoot/forefoot loper. Hij loopt gemiddeld 110 km per week (voornamelijk op trails), wat kan oplopen tot meer dan 160 km tijdens race voorbereidingen. Als recentelijke 2:39 marathonloper op de weg, varieert zijn gemakkelijke looptempo van 7:30 tot 9:00 minuten per mijl. Van 2022 tot 2023 heeft Mike de Standhope 100M, IMTUF 100M en Scout Mountain 100M trail ultra's gewonnen, en in 2024 won hij de Scout 50M. Ook heeft hij een CR van 123,74M neergezet bij de Pulse Endurance Runs 24H en voltooide hij de Boise Trails Challenge te voet in 3 dagen en 13 uur, waarmee hij het vorige record met 7 uur verbeterde. Mike's voorkeur voor schoenen gaat uit naar stevige, dichte demping en schoenen met een smaller profiel. Hij geeft de voorkeur aan extra ruimte voor de voorvoet, vooral voor lange ultra's, en hij heeft een sterke aversie tegen puntige schoenen..
Kurt Biesemans heeft een achtergrond in langeafstands triatlon. In de afgelopen jaren ligt zijn focus weer op hardlopen. Recentelijk heeft hij verschillende stads-marathons gelopen, zoals Valencia, Milaan en Antwerpen. Kurt loopt op Belgische bodem, wat meestal betekent dat hij op vlakke oppervlakken rent. Hij houdt ervan om de nabijgelegen trails te verkennen, die voornamelijk uit gravel en bospaden bestaan. Van de herfst tot de lente worden zijn favoriete paden omgevormd tot modderige terreinen. Kurt neemt regelmatig deel aan een hardloop- of trail race om zijn motor draaiende te houden. Maar hij houdt ook van 'grotere uitdagingen': in 2024 liep hij de Tour du Mont Blanc in 4 dagen, voltooide hij zijn eerste ultra trail (60K), wandelde hij de TMB in 9 dagen met zijn gezin en staat hij op de startlijst van de Tenerife Blue Trail in 2025. Hij is 1,86m en weegt 77kg.
BEKIJK ONZE YOUTUBE BEOORDELINGEN OP HET ROAD TRAILRUN-KANAAL!
No comments:
Post a Comment