Pages

Wednesday, May 26, 2021

Anmeldelse: Craft Sportswear Pro Hypervent Collection (Danish)

Article by Ivan Luca Corda


Design og Fit


De fleste af mine løbe t-shirts er enten sorte eller hvide. Selvom jeg egentlig godt kan lide de mere friske iøjnefaldende farver, ender jeg typisk med sort eller hvid, da det er det mest udbredte og kan sættes sammen på det meste. Samtidig ser man ikke svedplamagerne i samme grad. Denne løbe t-shirt i en mellemblå farve havde jeg derfor næppe ikke selv valgt, men af samme årsag er jeg glad for at teste og måske endda gøre op med mine lidt kedelige fornuftbetonet beslutninger. 


Jeg må indrømme, at jeg er ret vild med det helt enkle look og den blå farve som Craft har valgt fremstår frisk og energisk. Craft PRO Hypervent t-shirten er rimelig let (110g i min str. S) og virkelig blød og behagelig mod huden. Jeg vurdere, at T-shirten vil have et passende fit for det fleste. Hverken for tæt eller stram over skuldre og bryst og jeg anbefaler derfor, at man vælger sin sædvanlige størrelse. 



Performance


Navnet ‘Hypervent’ passer virkelig godt til denne t-shirt fra Craft. Den er meget åndbar og kan med fordel benyttes på selv de varmeste dage. Samtidig oplever jeg ikke, at den klistrer til huden, som det ellers ofte kan være tilfældet, når temperaturen stiger. Jeg er især glad for det stræk, som der er i materialet som øger bevægelsesfriheden og betyder man næsten helt glemmer, at man har den på. 


Kvaliteten er uden tvivl høj og der er tænkt over detaljerne. Eksempelvis er næsten alle samlinger limet, hvilket også er med til at man undgå irritationer. Det kan også nævnes, at ventilations panelerne er større ved øverste del af ryggen, hvor man typisk kommer til at svede meget hurtigt og hvor materialet hurtigt kan klistre sig lidt fast. Sidst men ikke mindst tørrer t-shirten meget hurtigt og jeg har faktisk endnu ikke oplevet, at den kedelige svedlugt bliver “hængende” i materialet efter brug.



Konklusion


Der er her tale om en løbe t-shirt fra Craft’s PRO serie og det er man ikke i tvivl om. Alt virker gennemtænkt, veludført og af høj kvalitet. Uanset om det er til konkurrence eller en meget lang tur i sommervarmen, er dette helt sikkert en løbe t-shirt, der ikke vil føles behagelig med den lette vægt, det gode fit og den høje åndbarhed. Samtidig gør det jo ikke noget at den er pæn, tidløs og skiller sig lidt ud i forhold til de mange sorte eller hvide af slagsen.


PRO Hypervent Split Shorts


Design and Fit


Der er ingen tvivl om, at Craft med denne split-short er gået efter at skabe et produkt der i den grad kombinerer funktionalitet, kvalitet og et unikt design i denne kategori. Ofte er sort det klassiske valg og det er forfriskende at se Craft vælge den lidt mere spændende hvid/cremefarvet sat sammen med sort. Det vil dog stadig kunne gå til det meste af løbe beklædningen i garderoben


I min almindelige størrelse sidder de, som splits nu engang skal. Til den komfortable side med god bevægelsesfrihed. De er meget lette og åndbare, hvilket generelt kendetegner Craft Pro linjen. En fin bred ribkant, som sidder behageligt tæt uden at stramme og ekstra huller/paneler øverst bagtil. Foran er der endda en lille indvendig lomme med plads til en eksempelvis en nøgle. Om noget kunne jeg måske godt ønske, at lommen var en smule større og kunne lukkes med velcro eller en lille knap, så et betalingskort eller andet ikke kunne falde ud.



Performance


De her Craft splits short må uden tvivl være et af de mest komfortable af slagsen, som man kan iføre sig på løbeturene. Den høje kvalitet i det bløde, strækbare og lette stof sikrer, at der undgås nogen som helst som for slidmærker eller anden irritation fra materialet. Der er i øvrigt også et komfortabelt og åndbart mesh-indlæg. For et lidt tættere fit inderst, er der dog stadig mulighed for at iføre sig et par ekstra tights. Bevægelsesfriheden er optimal og jeg tror de for mange ikke alene vil fungere godt til de helt lange træningsture i varmt vejr, men også som et perfekt valg til konkurrencer.



Konklusion


Craft’s Pro Hypervent kan anbefales til løberen, der gerne vil have et par gennemførte split shorts af højeste kvalitet. Der er ikke en finger at sætte på valg af materialer. Lette, åndbare og strækbare. Nogle vil nok savne en lidt større lomme der kan lukkes til, men ellers har de her splits alle de kvaliteter man kan ønske sig af en optimal split short hvad enten der skal trænes eller konkurreres. Designet skiller sig lidt ud i forhold til farvesammensætning, men er trods alt stadig enkelt og elegant og kan kombineres med det meste.


CTM Distance Jacket


Design og fit


CTM (Craft Tailored Motion) er Craft’s premium kollektion. Jeg har været så heldig at eje en Craft løbejakke tidligere og kender udmærket til den især gode pasform og kvalitet, som kendetegner det svenske mærke. CTM Distance løbejakken er heldigvis ingen undtagelse. Hvad der dog slog mig i første omgang, var det imidlertid designet med masser af fede detaljer. Et helt sort design hvor kun nogle enkelte mat-grå detaljer står frem i form af logo/branding og et par reflekser, som er elegant integreret. 


Min sædvanlige størrelse (small) passer mig helt perfekt til løb. Det er en forholdsvis smal, kort og performance orienteret model. Ønsker man også at benytte jakken til hverdag kan man med fordel gå en størrelse op. Den sidder imidlertid behagelig tæt til løb, hvor det er rart med et kropsnært fit for bl.a. mindst mulig vindmodstand. Elegant integreret elastik ved både ærmer og ved livet er i øvrigt med til at sikre en tæt pasform. 

Materialet på forsiden og ærmerne er af polyamide, som er let vind- og vandafvisende. Samtidig er der anvendt et blødt og elastisk stof ved ryggen, der sikrer en god bevægelsesfrihed. Der er ligeledes perforeringer på ryggen og ved ærmerne for bedre åndbarhed. Vær opmærksom på at eneste opbevaringsmulighed er en medium størrelse lomme ved brystet. Der er heller ingen hætte, men personligt synes jeg som oftest også, at den blot er i vejen med mindre regnen siler ned. 



Performance


På baggrund af de mange nævnte detaljer, har CTM Distance jakken haft et super godt og behageligt fit under selve løbeturene. Tætsiddende uden at være hæmmende og uden overflødige eller direkte irriterende elementer, som jeg typisk oplever ved løbejakker. Såsom alt for brede blafrende ærmer eller hætte. Tailored Motion beskriver egentlig ret godt jakken helt store force. Taget jakkens tætte snit og vand/vindafvisning i betragtning, er det også godt at se, at der er tænkt over åndbarheden ved især rygstykket. Jeg vil dog imidlertid ikke kategorisere jakken i allerøverste klasse hvad angår åndbarhed. Dette skyldes hovedsageligt, at polyamid materialet til tider også holder lige vel meget på sveden. Særligt ved direkte kontakt med huden, hvis man kun har en t-shirt eller singlet på inden under. Det er ikke noget jeg mærkede så meget til på roligere ture eller når jeg var iført en langærmet t-shirt.



Konklusion


Alt i alt synes jeg, at CTM Distance jakken er virkelig gennemført. Jeg er vild med designet og især den sorte og matgrå kombination. Kvaliteten er helt i top og de allerede nævnte detaljer, er noget som jeg virkelig værdsætter. Den er i den grad vindafvisende og ligeledes rimelig vandafvisende. Selvom åndbarheden nok kunne være endnu bedre, er det bestemt på et helt acceptabelt niveau. Især når det kommer til løbejakker med et kropsnært fit. Jeg er ikke i tvivl om, at det er en jakke, som jeg kommer til at bruge rigtig meget og vil beskytte mig godt i det lunefulde vejr her i Skandinavien. 


Ivan Luca Corda
Copenhagen, Denmark. 
Current age group: 45+. Height: 5’11 Weight: 140 lbs
Began running in 2012 (age 36). Weekly mileage: 50-80 miles (mostly roads and light paths/trails) Favorite distance: Marathon. Memorable running experiences: Tromsø Midnight Sun Marathon ‘17 (above Arctic Circle starting at midnight in full daylight), Valencia Marathon PB in 2019 in 2:39:28, First Ultramarathon in 2020 (100 km) and 3rd at Danish National Championship
Passionate about analyzing all sort of data by using every possible gadget. This also includes comparing running shoes by measuring running mechanics.

Tested samples were provided at no charge for review purposes. No other compensation was received by RTR or the authors for this review beyond potential commissions from the shopping links in the article. The opinions herein are entirely the authors'.

Enjoyed this post? Never miss out on future posts by Following RoadTrailRun News Feed

Comments and Questions Welcome Below!
Please let us know mileage, paces, race distances, and currently preferred shoes

RoadTrailRun receives a commission on purchases at the stores below.
Your purchases help support RoadTrailRun. Thanks!
Top4Running DK
Craft Hypervent
Men's & Women's SHOP HERE

RUNNING WAREHOUSE
EUROPE Men's & Women's SHOP HERE

WATCH OUR YOUTUBE REVIEWS ON THE ROADTRAILRUN CHANNEL


Please Like and Follow RoadTrailRun
Facebook: RoadTrailRun.com  Instagram: @roadtrailrun
Twitter: @RoadTrailRun You Tube: @RoadTrailRun

No comments:

Post a Comment


Thanks for reading Road Trail Run! We also welcome comments in French. See our page with links to all shoe and gear reviews HERE. You can also follow RoadTrailRun on Facebook, Twitter, YouTube and Instagram where we publish interesting run related content more frequently as well as links to our latest reviews. Shopping through links on articles help support RoadTrail Run and is much appreciated